Loading...

TESTIS UNUS TESTIS NULLUS, ONE WITNESS IS NO WITNESS

TESTAUTOMATISERING

home / Diensten / TESTAUTOMATISERING

TESTAUTOMATISERING

Testen is in het algemeen het vergelijken van de huidige output tegen de verwachting met als doel hebben om te controleren of het systeem de door de klant gedefinieerde eisen respecteert. Testen moet voldoen aan de behoefte aan informatie over de verschillen tussen het systeem en de gedefinieerde eisen. Maar meer dan dat, moeten we de oorzaken achter de problemen identificeren en helpen tot oplossing.
Dus op basis van de analysis worden de oorzaken bepaald, het probleem opgelost en we kunnen toekomstige risico's voorzien. Samengevat, de kwaliteit van het systeem zal worden verbeterd. Een kwaliteitsprincipe, ook ondersteund door Agile, is dat het beter is om te voorzien dan om op te lossen. Een hoog defect dat in een vroeg stadium is opgelost, bijvoorbeeld tijdens de bouw, kost minder dan een cosmetische issue in de productie.
Wanneer bij handmatige test loopt de tester de testgevallen handmatig door, bij geautomatiseerde test maakt hij gebruik van afzonderlijke software (soms eigen ontwikkelde code ) om de testuitvoer te doen en de uitkomst automatisch te vergelijken met de voorspelde resultaten. Test die zo worden uitgevoerd, kan altijd herhaald worden met veel voordelen:

  • Testscripts en resultaten van testactiviteiten zijn centraal toegankelijk, omdat ze kunnen worden gedeeld.
  • Nauwkeurigheid: dezelfde stappen worden precies herhaald zonder menselijke fouten.
  • Flexibiliteit: soms worden bijvoorbeeld stubs gebouwd welke zal testen mogelijk maken terwijl handmatig test het niet zou kunnen.
  • Herhaalbaarheid en besparen van tijd leidt tot het toenemen van de testdekking.
Met die voordelen, hoewel een geautomatiseerde test meer inspanning vereist voor het opzetten, zal de ROI (Return On Investment) worden gegarandeerd.
Heb je uitdaging op het gebied van testautomatisering en je wilt de bovengenoemde voordelen in uw project bereiken, dan kan je bij Losseni Keita terecht. Echter bestaat er geen tool die vloeiend en universeel kan worden toegepast op alle projects. Elk project heeft zijn eigen kenmerken en daarom moet de geautomatiseerde tester (ook de programmeur) soms creatief zijn om de juiste oplossing neer te leggen. Losseni produceert niet alleen op maat gemaakte oplossingen met JAVA of XSLT, maar hij heeft ook ervaring met verschillende beroemde testtools zoals HP UFT, SELENIUM, BDD Serenity, JMETER, BLAZEMETER, CONCORDION.